ITGilde Broodfonds

Het broodfonds voor ICT Professionals

Het ITGilde broodfonds is één van de initiatieven binnen ITGilde Coöperatie.

Elke zelfstandige wil zijn/haar ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) graag goed geregeld hebben. Echter een dergelijke verzekering is vrij kostbaar. De condities voor acceptatie zijn streng, zeker als er in je geschiedenis voor verzekeraars ‘risicovolle zaken’ aan te wijzen zijn en wanneer kun je er nu écht aanspraak op maken?
En die Premie: die is gegarandeerd in de pot van de verzekeraar verdwenen.

Reden genoeg om het uitzoeken van je AOV uit te stellen, tenzij je lid van ITGilde bent.

Als ondernemer ben je altijd bezig om je bedrijf in goede banen te leiden.

Je inzet is 110% en als je niet werkt komt er geen geld binnen dus regel je het zo dat het goed gaat, en gaat het niet zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat! Een griep houdt je in bed, maar verkoudheid en een iets te zwaar hoofd na een weekend stappen met je vrienden houdt je niet bij de opdrachtgever weg.

Maar als het écht niet gaat, wat dan?

ITGilde biedt haar leden een alternatief voor de AOV verzekering: het ITGilde broodfonds zodat je je inkomen kunt zeker stellen in geval je niet meer werken kunt. Het broodfonds wordt door een (apart) bestuur geleid en deze kan verzoeken ontvangen voor uitkering. Deze uitkering is een belastingvrije schenking van de andere deelnemers in het broodfonds (een schenking tussen burgers in Nederland is tot een grens belastingvrij) en samen zorgen de deelnemers dat de aanvrager zijn vooraf afgesproken uitkering krijgt.

Gezond ITGilde Broodfonds

Omdat binnen het Broodfonds iedereen elkaar kent, zal er niet zomaar een verzoek gedaan worden. Er zal dus echt iets aan de hand moeten zijn om iemand een verzoek te laten doen. Het bestuur controleert dat natuurlijk wel, maar vertrouwen en relaties zijn binnen het broodfonds belangrijk. Misbruik is door sociale controle vrijwel niet bekend.
Het Broodfonds van ITGilde bestaat nu een paar jaar en is een gezond broodfonds met ongeveer 40 leden.

Achtergrond van een broodfonds

De Broodfonds makers (het 1e broodfonds en momenteel ondersteunend voor 140 verschillende broodfondsen in Nederland) heeft ITGilde geholpen het opzetten en ondersteunt nu bij het bestuur en afwikkeling van de zaken binnen ITGilde Broodfonds.

Voor algemene informatie over Broodfonds bezoek de website van Broodfondsmakers of bekijk de Youtube video:

Samen sterker, beter en slimmer

Plan je afspraak:

ITGilde Cooperative

Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen

020 3690256

info@itgilde.nl