Nieuw ITGilde lid: Bert Scheepers

jan 4, 2021 | Leden

Met groot genoegen verwelkomen we Bert Scheepers als nieuw lid bij de ITGilde coöperatie. Pieter Izeboud vroeg Ben naar zijn motivatie en plannen.

Bert Scheepers

Waarom heb je gekozen om zelfstandig te gaan?

Met nog tien jaar in mijn werkzame leven voor me, heb ik gekozen voor een andere invulling van mijn werk door als ZZP’er te beginnen.
Ik zie deze stap als een nieuwe mogelijkheid om me verder ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Waarom heb jij je aangesloten bij ITGilde?

Geënthousiasmeerd door ITGilde lid Mark Olie heb ik mij aangesloten bij de ITGilde Coöperatie. Ik verwacht er steun te vinden van ICT collega ondernemers in wat ik tegenkom nu ik de stap heb gezet om als zelfstandige professional verder te gaan. Daarnaast kan het ITGilde netwerk bijdragen aan een continuïteit in de business en verwacht ik de praktijkervaring van mijn ITGilde collega’s zeer goed te kunnen gebruiken.

Wat zijn jouw plannen voor 2021?

Ik start op 1 februari 2021 officieel als zelfstandige en heb nu al een mooie opdracht per die datum.
Daarnaast ga ik dit jaar een inhaalslag maken op certificeringen voor met name Red Hat, Ansible en Kubernetes.

Mijn achtergrond

25 Jaar geleden ben ik als levensmiddelentechnoloog en na een omscholingscursus in de ICT terecht gekomen. Na wat omzwervingen heb ik een lange periode gewerkt aan het maatwerk applicatielandschap van Dienst Landelijk Gebied (rijksoverheid, Dictu) als Oracle ontwikkelaar / technisch applicatiebeheerder.
Toen DLG werd opgeheven heb ik de functie van functioneel beheerder van overgeplaatste DLG medewerkers overgenomen.
Mijn laatste werkgever is het ISSC van de Universiteit Leiden geweest, waar ik als Oracle en SQL Server DBA en applicatiebeheerder heb gewerkt.

Kennis en vaardigheden

Ik ben een pragmatische doener, analytisch, heb geen last van stress met een positieve kijk op ontwikkelingen en wil graag bijdragen resultaten en oplossingen van goede kwaliteit. Ik heb uitgebreide kennis van Oracle designer, headstart, CDM ruleframe, SQL, PL/SQL, JIRA, Topdesk en andere Oracle producten die ik als Technisch Applicatie Beheerder van een Oracle landschap heb gebruikt.

Mijn ervaring bij Dictu

Als onderdeel van ministerie van EZ valt de ICT uitvoering onder Dictu. Bij Dictu wordt gewerkt volgens ITIL. Dictu is een grote organisatie die een divers aantal applicaties beheren. Er is een brede incidenten- en change beheer ingericht die alle betrokken diensten dienen te volgen. In deze rollen heb ik verschillende Functioneel Wijziging Documenten, technische documentatie, testplannen en testscripts geschreven. Ook heb ik meegeholpen een werkproces voor changes te beschrijven en geaccepteerd te krijgen, voor Dictu.

0 reacties